Det koster litt å slepe seg de 340 høydemeterne fra Tosbotn og opp til tregrensa ved Bjørnstokkvatnan. Men den turen er en billig pris å betale for den som besøke nasjonalparkens sørligste områder. De to vannene er fine turmål i seg selv, men også en flott første post på veien mot mer perifere plasser. Særlig Øvre Bjørnstokkvatnet er en idyll, der det ligger med utsikt til fjerne fjell i sør og med Breidvasstinden som en ruvende vegg i nord.


Herfra kan du for eksempel fortsette i lettgått terreng mot Breivatnan og videre til Tettingsdalen, Strompdal eller Lomsdalen. Deler av rutene er ganske godt vardet, men ikke godt nok til at du bør legge igjen kart og kompass hjemme.

Turforslag

Tosbotn-Bjønnstokken

Bjønnstokken-Strompdalen

Overnattingsmuligheter

Det ligger flere store steinhellere i et svært ras nord for øvre Bjønnstokkvatten. Disse er relativt mye brukt og derfor ganske lette å finne. Hellerne er definitivt en opplevelse i seg selv. Disse ble i tidligere tider brukt som boplasser. Under dem finnes liggeplasser til sikkert 10-15 mennesker totalt, fordelt på flere ulike «rom» og flater.

Ellers er det mange fine teltplasser i området.